Az Ön bőre, a mi felelősségünk!
Az Ön bőre, a mi felelősségünk!

Arcplasztika, nyakplasztikaProbléma: Az életkor előrehaladtával öregedési folyamaton megy keresztül a bőr, amely során csökken a benne levő kollagén és a rugalmas rostok száma. E folyamattal egy időben csökken a bőr feszessége, amely egyre petyhüdtebbé válik, süllyedni kezd a gravitáció hatására. A bőr meglazul, lógni kezd, a kötőszövetek sorvadása következtében. Rugalmasságának elvesztéséből adódóan egyre kifejezettebb redők és ráncok képződéséhez vezet a bőr alatti izom feszülése. Ez a változási folyamat egyénenként más-más életkorban kezdődik el, és egyénileg eltérő sebességgel zajlik. Ezen elváltozások igen szembetűnőek főleg az arcon és a nyakon.
 
Megoldás: Az arcplasztika, nyakplasztika és a face-lifting célja a ráncosodó (petyhüdt, kinyúlt) bőr megfeszítése. Az arcplasztika - face-lifting során a fölösleges bőr kimetszése, az arc simaságát, fiatalosságát adja vissza. Korábban az arcplasztika műtét kizárólag a petyhüdt bőr leválasztására, a nem kívánatos rész kimetszése utáni visszavarrásra korlátozódott, viszont napjainkban a tartósabb eredményt biztosító arcplasztika technika is elvégezhető - a megnyúlt, petyhüdt izmok és bőr megfeszítése is. Fontos tudni, hogy a bőrbe vésődött mély barázdákat az arcplasztikai műtét nem tünteti el! Az arcplasztika lényege hasonló minden esetben: elvégezhető az egész arcon, az arc felső részén, vagy az arc alsó részén, nyakon, vagy kizárólag a homlokon is.
 
Az arcplasztikai beavatkozás: Az arcplasztika műtétek elvégezhetők helyi érzéstelenítéssel, vagy altatásban. Bármely arcplasztika műtét elvégzése esetén a műtéti hegek jórészt a hajjal takart fejbőr területén, és a fül mögötti területen rejtve maradnak, csupán a fül előtti természetes barázdában marad egy cérna vékonyságú, nem észrevehető, apró, finom heg fedetlen helyen. Az arcplasztika műtét után nyomókötés kerül a páciens fejére, amelyet 1-2 napig fenn tartunk. Ritkán, szükséges a fül mögötti sebzugba drain csövet helyezni, a szivárgó vér levezetése érdekében 1-2 napig bent tartani. Altatásos arcplasztika műtét esetén mindenképpen szükséges egy éjszakát a kórházban, klinikán tölteni.
 
Arcplasztika kezelés időtartama, ismétlés. Az arcplasztika műtét után elsősorban a szemek körül és mellett, az alápreparált bőrterület alsó részénél kisebb bevérzések keletkezhetnek, amelyek felszívódási ideje 2-3 hét. A varratszedés kettő, vagy három részletben történik, általánosan elmondható, hogy az utolsó varratok 8-10 nappal az arcplasztika műtét után kerülnek eltávolításra. Az arcplasztika műtét előtt a hajat nem kell levágni, viszont a műtét előtt alapos fertőtlenítő hajmosás szükséges. Arcplasztika műtét után 5-6 nappal már lehet hajat mosni, és 3 héttel később lehet az arcot ismét sminkelni. Az arcplasztika műtét utáni első 2-3 napon ajánlatos pépes, könnyen rágható ételeket fogyasztani, célszerű magasabb párnán, felpolcolva aludni. Az első héten tilos minden olyan tevékenység, amely az arc bővérűségét, kipirulását okozhatja. Pl.: forró, erősen fűszerezett ételek, alkohol fogyasztása, erőlködés, nagyobb fizikai megterhelés, napozás, bármilyen erős meleghatás. A hajfestés 3 hétig kifejezetten tilos! Napozástól 6 hétig tartózkodjunk. Egyéni igények szerint, ill. szükség esetén évek múlva megismételhető. Az arcplasztika maximum három alkalommal ajánlott.
 
További információért, időpont egyeztetés végett hívja a 06 20 323 3298-as telefonszámot vagy regisztráljon itt.

 Szolgáltatásaink
Bőrgyógyászat
+
Arckezelések
+
Testkezelések
+
Plasztikai sebészet
+
Végleges szőrtelenítés
+
Nőgyógyászat
+


Aktuális ajánlatok


Bejelentkezés
Adja meg a szükséges adatokat, kollégánk visszahívja Önt konzultációs időpont egyeztetésére.


ROYAL CLINICS orvos-esztétikai központ
Copyright © 2015 ROYAL CLINICS orvos-esztétikai központ
Az oldalon megjelenő képek, videók, információk a Royal Clinics orvos-esztétikai központ tulajdonát képezik!