Az Ön bőre, a mi felelősségünk!
Az Ön bőre, a mi felelősségünk!

Pigmentfoltok


Pigmentfolt vagy más néven hiperpigmentáció, lentigó testen:

A bőrön megjelenő foltokat a melanin termelődés fokozódása okozza. A melanin felelős szervezetünkben a bőr színéért. Bizonyos esetek, pl. terhesség vagy Addison-kór (mellékvese alulműködés) is okozhatja a melaninszint emelkedését. Kiválthatják gyógyszerek, fényérzékenyítő gyógynövények, de akár antibiotikumok, szívritmus szabályozó szerek is. A hiperpigmentáció fő oka azonban még mindig a napozás.

Ahogyan idősödünk, a korral is egyre több pigmentfolt, öregségi folt (májfolt) jelenhet meg. A melanint termelő melanociták egyenletes eloszlása a bőrben felborulhat, és működésük is kevésbé lesz szabályozott, leggyakoribban a 40. éven felül.

A testen megjelenhetnek a pigmentfoltok a háton, dekoltázson, kézfejen. A pigmentfoltok orvosi szempontból teljesen veszélytelenek. Olyan tartós bőrelváltozások, melyek a bőr kozmetikai megjelenését érintik. Általuk a bőr idősnek tűnik.


Lehetséges komplikációk:

A pigmentfoltok ártalmatlanok, fájdalmat nem okoznak, de a megjelenésünkre hatással vannak, egyes személyeknél érzelmi problémát okozhatnak.

Ha bizonytalan abban, hogy Önnek milyen pigmentfoltja, májfoltja vagy anyajegye van, keresse fel bőrgyógyászunkat.


Megelőzésképpen néhány tanács:

- Védje bőrét! Mindig könnyebb a pigmentfoltok kialakulását megelőzni! Néhány nagyon egyszerű tanács, melyek betartásával jó eséllyel elkerülheti a nap okozta pigmentfoltok kialakulását.

- Erős nap esetén viseljen védőruházatot, kalapot, hosszú ujjú pólót, szoknyát.

- Használjon jó minőségű, legalább 30-as SPF fényvédő krémet. Mielőtt napra menne, legalább 30 perccel előtte egyenletesen vigye fel bőrére. Ezt télen se feledje!


Mindenképpen keressen bennünket, ha:

- Szeretne megszabadulni a pigmentfoltoktól. Többféle kezelési módszer közül az Önnek legmegfelelőbbet fogjuk kiválasztani, tekintetbe vesszük a foltok erősségét, az Ön életvitelét.

- Bármelyik pigmentfolt megváltozik, módosul. Ilyenkor érdemes a bőrgyógyász szaktanácsát kikérni.

 

További információkat olvashat különböző hatékony pigmentfolt kezeléseinkről: kémiai peeling, hatóanyagos hollywood-i gyémántfejes mikrodermabrázió, DPC villanófény.
 Szolgáltatásaink
Bőrgyógyászat
+
Arckezelések
+
Testkezelések
+
Plasztikai sebészet
+
Végleges szőrtelenítés
+


Aktuális ajánlatok


Bejelentkezés
Adja meg a szükséges adatokat, kollégánk visszahívja Önt konzultációs időpont egyeztetésére.


ROYAL CLINICS orvos-esztétikai központ
Copyright © 2019 ROYAL CLINICS orvos-esztétikai központ
Az oldalon megjelenő képek, videók, információk a Royal Clinics orvos-esztétikai központ tulajdonát képezik!