Az Ön bőre, a mi felelősségünk!
Az Ön bőre, a mi felelősségünk!

Dohányos bőr

A cigarettafüst több mint 400 féle toxint tartalmaz, mely közvetlenül a véráramba kerül, onnan pedig a szervezet valamennyi részébe, beleértve a bőrt is, eljut. A dohányzás hatására összehúzódnak az erek a bőrben, így kevesebb oxigén jut a szövetekbe. A felesleges anyagok, elhalt sejtek elszállítása is akadozik a csökkent keringés miatt. A vér besűrűsödik. Csökken a kollagéntartalom (többek között emiatt tapasztalják a dohányosok azt, hogy a sebeik lassabban gyógyulnak).

 

Egy felmérés arra világított rá, hogy egyetlen cigaretta elszívásával a vazokontrakció 90 percen át fennmaradhat. Egy cigaretta után a hüvelykujjban a vérkeringés 24%-al csökken, két cigaretta után pedig 29%-al. Egy további tanulmány szerint, 10 perc dohányzást követően a szövetek oxigénnyomása majdnem egy órán át csökkent értéket mutat, azaz egy tipikus napi egy dobozt elszívó dohányosnál ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy szinte egész nap hipoxiás marad a bőrszövet (Smith and Fenske, Journal of the American Academy of Dermatol). Még egy érdekesség: 25 pár egypetéjű ikerpárt vizsgáltak meg. A pár egyike egész életében dohányzott, a másik pedig sosem gyújtott rá. A felkar belső oldalán mérték a bőr vastagságát. Az eredmények értelmében a dohányzók bőre 25%-al vékonyabb, mint a nem dohányzóké. Volt olyan ikerpár, ahol ez az értéke elérte a 40%-ot. (Twins study, St Thomas's Hospital).

 

A dohányos bőrét könnyű felismerni tehát: szürkés színű, elvékonyodott, ráncok jelennek meg a száj és a szemkörnyék területeken, laza, csökkent kollagén- és elasztin tartalommal bír. Hagyjunk fel a dohányzással. 24 órával az utolsó cigaretta után már megkezdődik a szívinfarktus kockázatának csökkenése. Három héttel később megindul a tüdő tisztulása. 10 dohányzásmentes év után a tüdőrák kockázata ugyanarra a szintre jut vissza, mint a nemdohányzóké.

 

Ha abba is hagytuk a dohányzást, a bőr károsodása miatt hajlamosabb lesz a korai öregedésre, az öregségi foltok kialakulására. Számos külsőleg alkalmazott hatóanyag bizonyul hasznosnak a dohányos bőr kezelésében. Érdemes figyelmet szentelni az A- és C-vitaminos kezeléseknek, az oxigenizáló vagy a retinolos kezeléseknek, mert ezek nagyon szép eredményt hozhatnak. Komolyabb esetekben hasznos lehet a feltöltés, a botox, a kémiai peeling, vagy a mikrodermabrázió. A lézeres felületmegújíító kezelésekre is hálásan reagál a bőr.Szolgáltatásaink
Bőrgyógyászat
+
Arckezelések
+
Testkezelések
+
Plasztikai sebészet
+
Végleges szőrtelenítés
+
Nőgyógyászat
+


Aktuális ajánlatok
Decemberi ajánlatok klinikánkon
Image Skincare karácsonyi ajándékcsomagok
Hush & Hush karácsonyi ajándékcsomag
Hialuronsavas ráncfeltöltés és ajakfeltöltés -20%
Botox kezelés 20% kedvezmény
Image Skincare peeling kezelések 5+1 Akcióban
Végleges szőrtelenítés 40% kedvezmény
Ünnepi Royal Clinics 150.000 Ft értékű ajándékutalvány
Ünnepi Royal Clinics 100.000 Ft értékű ajándékutalvány
Ünnepi Royal Clinics 80.000 Ft értékű ajándékutalvány
Ünnepi Royal Clinics 50.000 Ft értékű ajándékutalvány
PDO Thread - felszívódó szálas arcformázás
CO2 LÉZERES ARCKEZELÉS
Perozin fájdalomcsillapító krém
Hush & Hush Plant Your Day
Hush & Hush Deeply Rooted 120 kapszula
Hush & Hush Mind Your Mind 60 kapszula
Hush & Hush Time Capsule 60 kapszula
Yana kollagén ital
Hush and Hush termékek
Az Új Természetes - megújult az Ormedic termékcsalád
Speciális ajánlat partnereink részére
ILUMA intense brightening exfoliating powder 15% kedvezménnyel
ILUMA intense brightening créme WITH VT 15% kedvezménnyel


Bejelentkezés
Adja meg a szükséges adatokat, kollégánk visszahívja Önt konzultációs időpont egyeztetésére.


ROYAL CLINICS orvos-esztétikai központ
Copyright © 2019 ROYAL CLINICS orvos-esztétikai központ
Az oldalon megjelenő képek, videók, információk a Royal Clinics orvos-esztétikai központ tulajdonát képezik!