Az Ön bőre, a mi felelősségünk!
Az Ön bőre, a mi felelősségünk!

Bőrápolási tippek télre

 
Talán végre megérkezik a hó, és vele együtt a mínuszok is. Beköszönt az az időjárás, amikor még jobban oda kell figyelnünk a bőrre. Ilyenkor nem csak az orcánk lesz rózsásan piros a hidegben, hanem sajnos jön a kényelmetlenül száraz bőr érzete az arcon, kezeken és még a lábfejen is. Van, akinél ez még erősebben, akár ekcéma formájában jelenik meg. Ismerős? Nézzük meg, milyen tippekkel élhetjük túl ezt az időszakot.

1. Keress fel szakértőt
Képzett szakember, bőrterapeuta, illetve súlyosabb esetben bőrgyógyász biztosan tud hasznos tanáccsal szolgálni, megfelelő javaslatot tesz a bőrápolási termékekre – melyek bizony személyenként eltérőek lehetnek. Ha valami bejön a barátnődnek, nem biztos, hogy neked is jó lesz. Keress fel olyan szakképzett bőrspecialistát, aki a Te bőröd állapotának megfelelő termékeket választja ki. Foglalj időpontot a Royal Clinics központba, ahol a kollégák egy digitális géppel megvizsgálják, hogy a bőröd mennyire hidratált vagy száraz, rugalmas, mikroszkópi nagyításban mutatják meg a bőrfelszín egyenletességét, akár a felszíni ereket, tesztelik a faggyútartalmat – azaz teljeskörű bőrállapot felmérésre van lehetőséged. Sőt a diagnosztikát követően kiválasztják Neked azokat a termékeket, melyekkel otthon egészségesen és szépen tudod tartani a bőrödet.
 
2. Erősebben hidratálj
Az a hidratáló krém, ami tavasszal és nyáron tökéletesen bevált, most bizony kevésnek bizonyulhat. Ilyen időben (ha a bőrödnek megfelelő), jól jöhet egy zsírosabb bázisú krém. Azonban figyelni kell arra, hogy nem minden olaj alkalmazható arcon. Kerülni kell az olyan termékeket, melyek eltömik a pórusokat.
 
3. Használj fényvédőt. Télen is?
Bizony, télen is ugyanúgy védeni kell a bőrt a túlzott fényhatástól. Kiváló megoldás lehet az Image fényvédős hidratálója, melyet különböző típusokban (pl. zsíros bőrre, érzékeny bőrre, vagy akár színezett formában) szerezhetsz be. Ne feledd, ha hosszabb ideig tartózkodsz a szabadban, használatát pár óránként ismételd.
 
4. Kéz a kézben
A kéz bőrében kevesebb a faggyúmirigy, így könnyebben kiszárad. Tehát a kéz bőrének megfelelő állapotban tartása ilyen időben több figyelmet követel magának. Ne hagyd, hogy a kezed bőre berepedezzen, kiszáradjon, viszkessen! Használj naponta többször kézkrémet, és mindig viselj kesztyűt a hidegben.
 
5. Kesztyű és zokni szárazon
Az átnedvesedett zokni és kesztyű akár viszketést, gyulladást, vagy még ekcémát is okozhat. Figyelj rá!
 
6. A levegőt viszont tartsd nedvesen
Ha a fűtés miatt száraz a lakásban a levegő, párologtass. Rengeteg féle párologtató közül tudsz választani, melyek amellett, hogy biztosítják a megfelelő páratartalmat, még díszítik is a lakást.
 
7. Víz, víz, víz – belülről is
A bőr testünk legnagyobb szerve. Nem elég kívülről ápolni, belülről is tehetsz érte. Sokszor hallottad, olvashattad, de nem hagyjuk ki mi sem: fogyassz elegendő vizet. Így lesznek képesek sejtjeid ideálisan működni, és betölteni a számukra kijelölt sokféle feladatot.
 
8. Forró vízben ázni - tiltólistás
Bármennyire is csábító egy hideg korcsolyázást követően, ne áztasd magad forró vízben hosszú időn át. Ezzel ugyanis ügyesen „leoldod” a bőrödet védő barrier réteget, ami a bőr nedvességtartalmát tartja, illetve védi is a bőrt. Helyette inkább langyos-meleg vízzel zuhanyozz. A hidratáló testápoló jobban felszívódik, ha rendszeresen radírozod is a bőrödet.


Szolgáltatásaink
Bőrgyógyászat
+
Arckezelések
+
Testkezelések
+
Plasztikai sebészet
+
Végleges szőrtelenítés
+


Aktuális ajánlatok


Bejelentkezés
Adja meg a szükséges adatokat, kollégánk visszahívja Önt konzultációs időpont egyeztetésére.


ROYAL CLINICS orvos-esztétikai központ
Copyright © 2019 ROYAL CLINICS orvos-esztétikai központ
Az oldalon megjelenő képek, videók, információk a Royal Clinics orvos-esztétikai központ tulajdonát képezik!