Az Ön bőre, a mi felelősségünk!
Az Ön bőre, a mi felelősségünk!

Napozási tanácsok

Napozási tanácsok, amelyeket érdemes megfogadnod! 
Így barnulhatsz okosan a szakértő szerint
 
Beköszöntött a június, ez pedig egyet jelent az egyre hosszabb ideig tartó napsütéssel, és a szekrény mélyéről előkerülő bikinikkel. Azonban mielőtt kifeküdnénk napozni, nem árt átnézni, mi kerül a strandtáskába, és megtenni a kellő óvintézkedéseket. Szakértőnk segítségével ésszerűen és az egészségre káros következmények nélkül adhatjuk át magunkat a barnító sugaraknak.
 
Ha naptejet vásárolsz, fontos szempont, hogy ne keltsen zsíros érzetet, és ne tömítse el a pórusokat, de a leglényegesebb, hogy magas SPF (sun protection factor), azaz fényvédő faktorszáma legyen.
 
„Az SPF szám azt jelzi, hogy az adott termékkel mennyi idővel tovább maradhatunk a napon leégés nélkül, melyért az UVB sugarak felelősek. Természetesen ez az érték egyénenként, bőrtípustól függően változhat, és nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy például a homokról, vízről visszaverődő napsugarak, az izzadás és a sport miatt módosulhat”- árulta el a Royal Clinics orvos-esztétikai központ bőrgyógyász- kozmetológus szakorvosa, aki azt is hozzátette, a gyermekek, idősek és érzékeny bőrűek számára legalább 30-as faktorszámú napkrém szükséges! 
 
„ A biztonság kedvéért érdemes nagyobb faktorral ellátott terméket beszereznünk, hiszen olyan súlyos következményektől óvhatjuk meg magunkat, mint a bőrdaganatok kialakulása, ráncosodás, korai bőröregedés, foltok, értágulatok megjelenése. Fontos, hogy legalább fél órával indulás előtt kend be magad, és lehetőleg vízálló naptejet vegyél, hogy úszkálás közben is védve legyél a napsugaraktól!”
 
Nem mindegy mikor, mennyit tartózkodunk a napon!
 
A szakértő azonban arra is figyelmeztet, hogy sok esetben nem is kell túl sok időt napon tölteni, hogy bőrelváltozások jelenjenek meg. „Legjellemzőbb a szeplők, pigmentfoltok felbukkanása egy korábbi leégés helyén, mely után tanácsos kerülni a napot, de legalábbis kellően felkészülten menni a strandra” –figyelmeztet a Royal Clinics Orvos-esztétikai Központ bőrgyógyász és kozmetológus szakorvosa. A fokozatosság nagyon fontos. Nyár elején védtelenebb a bőr, fokozottabb fényvédelem szükséges. Nyár végére nő a természetes védelmünk a bőrben nagyobb számban lévő pigmentsejtek és a felhám vastagodása miatt, tovább tudunk a napon leégés nélkül tartózkodni, azonban fényvédő krémeket ilyenkor is használnunk kell. Ma már számtalan napozás utáni termék is létezik, melyekkel nemcsak ápolnak, de fenntartják vagy fokozzák a barnaságot. Mindig ellenőrizd a lejárati dátumot, és tartsd a krémjeidet hűvös, fénytől védett helyen.
 
3 jó tanács, mielőtt nekivágsz a nyárnak vagy a nyaralásnak!
 
1. A strand az a hely, ahová nem ciki smink nélkül menni. Ám ha te is azok közé tartozol, akik nem bírják megállni, hogy ne fedjék el legalább az arcbőrüket, használj inkább BB krémet – lágyabb textúrájú, és kevésbé folyik, mint a sima alapozó, mely a nagy melegben nem túl esztétikus látvány, ráadásul a pórusokat is eltömíti. Ha sminkben napozol, ha nem, az arcod, dekoltázsod viszont mindig tisztítsd meg előtte!
 
2. Egy nyári kalap és a napszemüveg elengedhetetlen kellékei a nyárnak. Nem csupán stílusos kiegészítők, de érdemes többet áldozni egy megfelelő UV szűrővel ellátott szemüvegre, mely biztosan megvédi szemed a sugaraktól, a kalap pedig segít, hogy elkerülhesd a napszúrást.
 
3. A jelszó: víz, VÍZ, VÍZ!!! Igyál minél több folyadékot – vizet, cukrozatlan teát -, mert a kánikulában észre sem vesszük, és máris utolér a dehidratáció. Mivel ilyenkor úgysem eszünk annyit, fogyassz inkább lédús salátákat, és sok-sok gyümölcsöt, és kerüld az alkoholtartalmú italokat, melyek csak még jobban kiszárítják a szervezetet.
 
Tipp: A Water Your Body egy zseniális okostelefon-alkalmazás, mely testsúly alapján kiszámolja az egyénre szabott vízfogyasztást, és figyelmeztet, ha netán elfelejtenél inni.


Szolgáltatásaink
Bőrgyógyászat
+
Arckezelések
+
Testkezelések
+
Plasztikai sebészet
+
Végleges szőrtelenítés
+


Aktuális ajánlatok


Bejelentkezés
Adja meg a szükséges adatokat, kollégánk visszahívja Önt konzultációs időpont egyeztetésére.


ROYAL CLINICS orvos-esztétikai központ
Copyright © 2019 ROYAL CLINICS orvos-esztétikai központ
Az oldalon megjelenő képek, videók, információk a Royal Clinics orvos-esztétikai központ tulajdonát képezik!