Az Ön bőre, a mi felelősségünk!
Az Ön bőre, a mi felelősségünk!

Mit NE tegyünk a bőrünkkel?

Sok-sok jó tanácsot olvashatunk arról, hogyan ápoljuk a bőrt. De vajon melyek azok a hibák, melyeket semmiképpen nem szabad elkövetnünk? A következő 8 pont hasznos tudnivalókat foglal össze.

1, Ha a bőre zsíros, mitesszerek képződésére hajlamos, különösen fontos, hogy alaposan tisztítsa. Ne menjen úgy aludni, hogy előtte nem mosta le a sminket. Az ilyen problémás bőrt ne nyomkodja otthon, bízza szakemberre ezt a feladatot.

2, Ne járjon szoláriumba, ha a bőr fényérzékenységét fokozó krémeket, lemosókat, pakolásokat, vagy táplálék kiegészítőt haszná. Mely összetevőkre érdemes figyelni többek között? Retinol, glikolsav, kojiksav, hidrokinon, medveszőlő (arbutin), rumex, orbáncfű kivonat.

3, Kémiai peeling kezelés után mellőzze a savat tartalmazó termékeket, mert ezek minden bizonnyal irritálni fogják a frissen kezelt bőrt. A peelingezés erősségétől függően jellemzően 5 nap után térhetünk vissza a normál bőrápolási rutinhoz.

4, Ne nyúljon bele tégelyes kiszerelésű krémbe ujjal. A legjobb, ha spatulával veszi ki a szükséges krém mennyiséget. Ujjunkon még a kézmosás után is jelen lehetnek olyan baktériumok, melyektől a krém idő előtt romlásnak indulhat.

5, Ne hagyja ki a fényvédő használatát, még borús napokon sem! Az UVA sugarak szabadgyök képző hatása télen és borús időben is öregíti a bőrt.

6, Hölgyeknek: ha még nem vett igénybe lézeres / villanófényes szőrtelenítést és marad a borotválkozás mellett, soha ne húzza végig a borotvát a bőrön borotváló gél vagy krém nélkül, ellenkező esetben mikro hámsérüléseket okozhat.

7, Száraz bőr esetén semmiképp ne menjen ki a hidegbe intenzíven hidratáló krém nélkül.

8, Ne mosson arcot szappannal vagy tusfürdővel. A lúgos habzó anyagok eltávolítják a bőr barrier védőrétegét, és órákig védtelenné válik bőrünk a baktériumok támadása ellen. Ha mégis ezt a módszert választjuk, mindig használjuk az arcmosás után enyhén savas, alkoholmentes tonikot a krém felvitele előtt.Szolgáltatásaink
Bőrgyógyászat
+
Arckezelések
+
Testkezelések
+
Plasztikai sebészet
+
Végleges szőrtelenítés
+


Aktuális ajánlatok


Bejelentkezés
Adja meg a szükséges adatokat, kollégánk visszahívja Önt konzultációs időpont egyeztetésére.


ROYAL CLINICS orvos-esztétikai központ
Copyright © 2019 ROYAL CLINICS orvos-esztétikai központ
Az oldalon megjelenő képek, videók, információk a Royal Clinics orvos-esztétikai központ tulajdonát képezik!