Az Ön bőre, a mi felelősségünk!
Az Ön bőre, a mi felelősségünk!

Modern férfi és a plasztika beavatkozás

 

- azaz az egyszerűen követhető szépségápolási terv

 

Bár a férfiak hormonális változása nem olyan szembeötlő, mint a hölgyeké, náluk is ketyeg a biológiai óra. A változások ronthatják az önképet, mely mind mentálisan, mind fizikálisan negatív hatást fejthet ki. Napjainkban egyre több férfi páciens kér segítséget a plasztikai sebészeteken vagy orvos-esztétikai központokban. És bizony, bár nem annyira látványosan, a férfiak is foglalkoznak fiatalságuk megőrzésével, fenntartásával. Lévén a minimálisan invazív technikák egyre könnyebben elérhetőek, és áruk is csökkenő trendet mutat, a beavatkozásokat igénylő férfiak száma növekszik. 2010-ben az Amerikai Plasztikai Sebészeti Társaság beszámolója szerint 12,6 millió plasztikai műtétből 1,1 milliót férfipáciensen végeztek, mely drasztikus növekedést mutat a két évvel korábbi 225 000-es férfi páciens számhoz képest. A minimálisan invazív eljárások, pl. a botoxolás és a feltöltések száma 9%-kal emelkedett. A költségesebb beavatkozásokat illetően többen igényeltek orrműtétet, arcliftinget és a megnagyobbodott mell kisebbítését.

 

Az ideális szépségápolási terv fenntartja azt a test és arc megjelenést, melyet életünkön keresztül szeretnénk megtartani. Ha a fiatalabb években a túlzott napozástól, a dohányzás miatt méreganyag felhalmozódástól és az esetleges droghasználattól történő tartózkodás rengeteget segít abban, hogy megelőzzük az életkorban később bekövetkező változásokat. Később, ha megelőzzük a jelentős testtömeg ingadozást, akkor minimalizálhatjuk a laza bőr kialakulását.

 

Nézzük meg az életkorhoz kötött hasznos útmutatást ahhoz, hogy egész életünk során remekül nézhessünk ki!

 

 

Amikor a férfi a 30-as éveiben van

 

A férfi szervezetében keringő tesztoszteron hormon szintje 30 éves kor után indul csökkenésnek, és eredményezi a sovány izom évenkénti 1%-os leépülését. Emiatt a legfontosabb az, hogy ezt az izomtömeget megtartsa és folyamatosan építse. Egy rendszeres kardiovaszkuláris edzési program, súlyzós tréninggel kiegészítve alapvető fontosságú a korral természetes módon csökkenő izomtömeg megtartásához, illetve az izomvesztés csillapításához. A fiatalos megjelenéshez fontos a megfelelő vízfogyasztás, a kielégítő pihenés és a helyes táplálkozás.

Ebben az életkorban a fiatalság megőrzését célzó beavatkozások kevésbé költségeket, és az eredmények természetesek. A bőrápolás, a mérsékelt napozás, a mindennapos fényvédelem kiemelten fontos – persze nem csak ebben a korban.

 

40-es férfiak

 

A 40-es és 50-es éveikben lévő férfiak egyre gyakrabban vesznek igénybe botulinum injekciókat és kérnek feltöltést. Ebben az időszakban talán a legzavaróbb az arcbőr rugalmasságának elvesztése. Mivel az urak arcbőrének vérellátása fokozottabb, mint a hölgyeké, a beavatkozásoknál az orvosok és terapeuták figyelemmel vannak erre a savas peelingek megválasztásánál, a villanófényes vagy lézeres kezelések energiaszintjének beállításakor.

A legjellemzőbb plasztikai beavatkozások a szem környékének fiatalítását célozzák. A megfelelően végzett blepharoplasztika (szemhéjműtét) diszkréten észrevétlenül fiatalítja az arcot.

 

50-es években és a felett

 

50-es évektől kezdődően sok férfi tapasztalja azt, hogy kialakul náluk a toka, mintegy felhalmozódik a bőr az áll és a nyak környékén. A hagyományos arc- és nyaklifting technikákat férfiak esetében nehezebb alkalmazni, mert náluk a hegeket nem lehet takarni a hajjal. Ezért itt más megoldások jöhetnek szóba.

Kortól függetlenül tehát javasoljuk azt, hogy a férfi páciens orvosával együtt állítson össze egy jól megtervezett, realisztikus, konzervatív megközelítést az ideális testkép megalkotásához. Szolgáltatásaink
Bőrgyógyászat
+
Arckezelések
+
Testkezelések
+
Plasztikai sebészet
+
Végleges szőrtelenítés
+


Aktuális ajánlatok


Bejelentkezés
Adja meg a szükséges adatokat, kollégánk visszahívja Önt konzultációs időpont egyeztetésére.


ROYAL CLINICS orvos-esztétikai központ
Copyright © 2019 ROYAL CLINICS orvos-esztétikai központ
Az oldalon megjelenő képek, videók, információk a Royal Clinics orvos-esztétikai központ tulajdonát képezik!