Az Ön bőre, a mi felelősségünk!
Az Ön bőre, a mi felelősségünk!

NE HAGYJON ESÉLYT A BŐRRÁKNAK! Villámakció!

 
2018. június 14-22-ig időpontot foglalóknak anyajegyszűrés villámakció 18.000 Ft helyett 9.990 Ft!
 
Erre is van lehetősége:
 
Biztosítsa helyét, vásárolja meg online, kényelmesen, bankkártyájával szolgáltatásunkat az oldal alján lévő regisztrációs felület segítségével!
 
Bőrrák vagy ártatlan anyajegy?
 
A melanomát, a bőrrák legagresszívebb formáját nehéz megfékezni, különösen akkor, ha már átterjedt egy másik testrészre. Ha azonban kezdeti stádiumában felfedezik, jól gyógyítható. 
 
A melanoma rosszindulatú daganat, mely a melanocitákban keletkezik: azokban a sejtekben, amelyek a bőr, a haj és a szem színét adó melanin pigmentet termelik, és az anyajegyekben koncentráltan találhatók. A melanomák nagy többsége éppen ezért sötét színű – barna vagy fekete –, de előfordul, hogy a melanoma pigmenttermelése leáll, ilyenkor a színe is világossá válik: bíbor, piros vagy rózsaszín lesz. A melanoma a bőrrák legsúlyosabb megjelenési formája, mely korai stádiumban csaknem száz százalékban gyógyítható. Ellenkező esetben kifejlődik, és átterjedhet más testrészekre – ekkor már nehezen kezelhető, és végzetessé válhat. Nem ez a leggyakrabban előforduló bőrrákfajta, de ez okozza a legtöbb halálozást. 
 
Fenyegető jelek 
Az első jelek az anyajegyekben mutatkoznak. Ha az alábbi jelek valamelyikét észleljük, haladéktalanul forduljunk bőrgyógyászhoz: 
- Aszimmetria: ha képzeletben húzunk egy vonalat az anyajegy közepére, és a két fele eltér egymástól, az melanomára utalhat.
- Határozatlan körvonal: a korai melanoma körvonala határozatlan, elmosódott, a sarkai csipkézettek vagy rovátkoltak.
- Változó szín: ha egyazon anyajegyen belül többféle színárnyalat fordul elő (a barna vagy a fekete több árnyalata), vagy pirossá, kékessé, esetleg fehérré válik, feltétlenül menjünk szakorvoshoz!
- Növekvő méret: a melanomák átmérője általában nagyobb, mint a ceruza végén található radíré (6mm), de korai fázisban lehet kisebb.
- Változás: bármilyen elváltozás veszélyre utal: növekedés, színváltozás, vérzés, viszketés, új növedék megjelenése, és így tovább.
 
Legjobb védekezés a gyors reakció – ha a fentiek bármelyikét észleljük, azonnal forduljunk orvoshoz! Inkább menjünk fölöslegesen, mint túl későn.
 
Ki a leginkább veszélyeztetett?
A bőrrák veszélye mindenkit fenyeget, de bizonyos tényezők növelik a kockázatot, például a napsugárzás, az anyajegyek mennyisége, a bőrtípus, valamint a genetikai örökség (ha a családban előfordult már megbetegedés). Az UV-A, valamint az UV-B sugarak egyaránt veszélyesek a bőrre: a gyermekkorban kapott UV sugárdózis, a leégések gyakorisága, a napon töltött idő, a szoláriumozás mind hozzájárulhatnak a bőrrák későbbi kialakulásához. “Bár a napfényről beszélünk mint ok, de nem csak napfénynek kitett helyeken, testrészeken alakulhat ki a melanoma!”- figyelmeztet Dr. Hatvani Zsófia bőrgyógyász, a téma szakértője.
 
A nagyszámú anyajegy (az apró, kerek, barna „szépségpöttyök” és az atípusos anyajegyek egyaránt) valamint a világos bőrszín szintén hajlamosító tényező. Ha a szülők valamelyikénél előfordult bőrrák, az nagyban, míg a nagyszülők megbetegedése csupán kismértékben növeli a kockázatot. Ha több mint 100 anyajegyünk van, az lehet a Dyplastic Nevus-szindróma jele, amely a melanomaképződés szempontjából hajlamosító tényező. Annál, aki átesett már bőrrákos megbetegedésen, fokozott a kiújulás kockázata. A betegségek, kemoterápiás kezelés vagy egyéb ok folytán legyengült immunrendszer szintén kockázati tényező.
 
A friss statisztikák szerint a terhességben úgyszintén nagyobb rizikója lehet a melanoma kialakulásának, így ajánlatos a terhesség elején és a vége felé is egy egy anyajegyvizsgálatot beiktatni a kismamáknak. 
 
Hogyan előzhetjük meg a bőrrák kialakulását?
- Egész évben védekezzünk a nap ellen! Bőrünk nem csupán nyáron van kitéve az UV sugárzás károsító hatásának – szabadban tartózkodás során egész évben használjunk legalább 15 faktoros napvédő készítményt. A világos, napégésre hajlamos, érzékeny bőrtípusok esetén nagyobb a hajlam a bőrrák kialakulására – fordítsunk még nagyobb figyelmet a fényvédelemre, használjunk legalább 30-as fényvédő faktorral ellátott napvédő készítményt, mely az UVA és UVB sugárzás ellen egyaránt véd.
 
- Rendszeresen vegyünk részt anyajegy-szűrésen! Anyajegyszámtól, bőrtípustól függetlenül évente legalább egyszer mindenkinek el kell látogatnia a bőrgyógyászához, aki ilyenkor szabad szemmel megvizsgálja a teljes bőrt, illetve dermatoszkóppal egyesével az anyajegyeket. A dermatoszkóp segítségével olyan képletek válnak láthatóvá, melyek szabad szemmel nem észlelhetők. Így könnyen felfedezhetők a veszélyre utaló jelek illetve a dermatoszkópos kép alapján egyértelműen kizárható rosszindulatú elfajulás, sokszor szabad szemmel ijesztőnek tűnő képlet esetén is. A dermatoszkópos vizsgálat teljesen fájdalommentes!
 
Ha valakinek sok anyajegye van, nagy segítséget nyújthat az úgy nevezett digitális dermatoszkópos vizsgálat, melynek lényege, hogy az anyajegy dermatoszkópos képét rögzítik, így a korábbi és néhány hónappal későbbi felvételeken jól látszik, ha az anyajegy változásnak indult, és ebben az esetben dönthet az orvos eltávolítás mellett. 
 


Jelentkezzen az ajánlatra!
VÁLASZTHATÓ LEHETŐSÉG:
Online, előre szeretném kifizetni bankkártyával
Fizetendő ebben az esetben: 9990 Ft
Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot

Adatvédelmi hozzájárulás
A Royal Clinics Orvos - Esztétikai Központ a jelen weboldal és az ott felkínált szolgáltatások használata során a 2001. évi
CVIII törvény rendelkezéseinek figyelembe vételével tárolja és kezeli a személyes adatokat.
Szolgáltatásaink
Bőrgyógyászat
+
Arckezelések
+
Testkezelések
+
Plasztikai sebészet
+
Végleges szőrtelenítés
+
Nőgyógyászat
+


Aktuális ajánlatok
Júniusi ajánlatok klinikánkon
NE HAGYJON ESÉLYT A BŐRRÁKNAK! Villámakció!
Szünidei kedvezmény napok a Royal Clinics-ben
Hialuronsavas ajakfeltöltés Akció
3 alkalom Scarlet arckezelés Akció
8 szálas COG behúzás Akció
Yana kollagén ital Akció
IMAGE Skincare nyári táska akció
Nyári kuponajánlataink
Nőgyógyászati konzultáció 20% kedvezménnyel
Ultrahangos citológiai vizsgálat 20% kedvezmény
LOTUS Gynolaser bemutató délután
Nyári Image Skincare kezelések Akció
Calluspeeling, svájci láb peeling Akció
IMAGE Skincare 2018-as újdonságok
A MAVEX termékcsalád tavaszi újdonságai
Image Skincare MD - orvosi hatékonyság
Yana kollagén ital, a bőr újjáépítője
Ageless total overnight retinol masque
Iluma intense brightening exfoliating powder
I Beauty brow and lash enhancement serum
Image Skincare lapmaszkok
Image Skincare fényvédők
Az Image Skincare márka új fényvédői
Biomolekuláris lapmaszkos kezelés
Image Skincare I Conceal alapozó
Ormedic Lip Pink Limited Edition
Image Skincare Gro-Medic Hair Loss sampont
Látványos változás Dermalax Deep hialuronsavas feltöltéssel
E-Clip gépi bőrfeszesítés intenzíven fókuszált ultrahanggal
Fine Thread Contouring - Arclifting felszívódó szálakkal
Dr. Kriston Renáta a Royal Clinics orvos-esztétikai központ bőrgyógyásza
ROYAL CLINICS NŐGYÓGYÁSZAT A NŐI EGÉSZSÉGÉRT


ROYAL CLINICS orvos-esztétikai központ
Copyright © 2015 ROYAL CLINICS orvos-esztétikai központ
Az oldalon megjelenő képek, videók, információk a Royal Clinics orvos-esztétikai központ tulajdonát képezik!